2009. április 22., szerda

Ananászos, diós pulykatokány

Hozzávalók:
  • 60 dkg pulykamellfilé,
  • 20 dkg konzerv ananász,
  • 10 dkg tisztított dió,
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld,
  • 5 dkg margarin,
  • 2 dl tejszín,
  • 3 dkg liszt,
  • 1 mokkáskanál curry,
  • csipetnyi őrölt gyömbér,
  • só.
A pulykamellet csíkokra vágjuk, és felhevített margarinon lepirítjuk. Ráöntjük a liszttel simára kevert tejszínt, meg egy kevés ananászlevet, majd gyömbérrel, curryvel, és sóval ízesítjük. Lassú tűzön, fedő alatt puhára pároljuk. Mikor már majdnem puha, hozzáadjuk a durvára vágott dióbelet, és a darabolt ananászt. Vágott petrezselyemmel meghintjük, még egyszer felforrósítjuk, és mazsolás párolt rizzsel tálaljuk. (A rizshez felengedés után egy maréknyi megmosott mazsolát keverünk.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése