- 60 dkg pulykamellfilé,
- 20 dkg konzerv ananász,
- 10 dkg tisztított dió,
- 1 kis csokor petrezselyemzöld,
- 5 dkg margarin,
- 2 dl tejszín,
- 3 dkg liszt,
- 1 mokkáskanál curry,
- csipetnyi őrölt gyömbér,
- só.
A pulykamellet csíkokra vágjuk, és felhevített margarinon lepirítjuk. Ráöntjük a liszttel simára kevert tejszínt, meg egy kevés ananászlevet, majd gyömbérrel, curryvel, és sóval ízesítjük. Lassú tűzön, fedő alatt puhára pároljuk. Mikor már majdnem puha, hozzáadjuk a durvára vágott dióbelet, és a darabolt ananászt. Vágott petrezselyemmel meghintjük, még egyszer felforrósítjuk, és mazsolás párolt rizzsel tálaljuk. (A rizshez felengedés után egy maréknyi megmosott mazsolát keverünk.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése