2009. április 3., péntek

Göngyölt rostélyos Mercurius mórda

Hozzávalók:
  • 80 dkg rostélyos,
  • 4-4 vékony szelet gépsonka és bacon szalonna,
  • 20 dkg gomba,
  • 3 paradicsom,
  • 1 nagy fej vöröshagyma,
  • 2 evőkanál ketchup,
  • 1 mokkáskanálnyi őrölt gyömbér,
  • 3 evőkanál olaj,
  • só,
  • kiskanálnyi pirospaprika,
  • őrölt bors,
  • 1-1 csipetnyi kakukkfű, bazsalikom és rozmaring,
  • 5 dl száraz vörösbor.
A húsból 4 nagy szeletet vágunk, vékonyra kiklopfoljuk, enyhén sózzuk, megkenjük a ketchuppal, meghintjük a gyömbérrel és egy tálcára rakva, folpack fóliával letakarjuk. Hűtőszekrénybe rakjuk, és egy éjszakán át érleljük.
Ezután minden szelet húsra 1-1 szelet sonkát, erre 1-1 szelet szalonnát fektetünk. Szorosan felcsavarjuk, hústűvel összetűzzük, és a felforrósított olajon körös-körül elősütjük. Az olajból kivéve félretesszük. Az olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a lehéjazott és felszeletelt paradicsomot meg a gombát. Pár percig együtt pirítjuk, majd felengedjük 3 dl borral, és visszarakjuk bele a roládokat. Enyhén sózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha a levét elfőné, borral pótoljuk. Mikor kész, a roládokat kiemeljük a léből, és melegen tartjuk. A hústűket eltávolítjuk belőle.
A mártását sűrűre forraljuk, ha szükséges, megsózzuk. Borssal ízesítjük, még egyszer átforraljuk és a göngyölt rostélyosokra öntjük.
Vajas petrezselymes burgonyával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése