- 80 dkg rostélyos,
- 4-4 vékony szelet gépsonka és bacon szalonna,
- 20 dkg gomba,
- 3 paradicsom,
- 1 nagy fej vöröshagyma,
- 2 evőkanál ketchup,
- 1 mokkáskanálnyi őrölt gyömbér,
- 3 evőkanál olaj,
- só,
- kiskanálnyi pirospaprika,
- őrölt bors,
- 1-1 csipetnyi kakukkfű, bazsalikom és rozmaring,
- 5 dl száraz vörösbor.
A húsból 4 nagy szeletet vágunk, vékonyra kiklopfoljuk, enyhén sózzuk, megkenjük a ketchuppal, meghintjük a gyömbérrel és egy tálcára rakva, folpack fóliával letakarjuk. Hűtőszekrénybe rakjuk, és egy éjszakán át érleljük.
Ezután minden szelet húsra 1-1 szelet sonkát, erre 1-1 szelet szalonnát fektetünk. Szorosan felcsavarjuk, hústűvel összetűzzük, és a felforrósított olajon körös-körül elősütjük. Az olajból kivéve félretesszük. Az olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a lehéjazott és felszeletelt paradicsomot meg a gombát. Pár percig együtt pirítjuk, majd felengedjük 3 dl borral, és visszarakjuk bele a roládokat. Enyhén sózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha a levét elfőné, borral pótoljuk. Mikor kész, a roládokat kiemeljük a léből, és melegen tartjuk. A hústűket eltávolítjuk belőle.
A mártását sűrűre forraljuk, ha szükséges, megsózzuk. Borssal ízesítjük, még egyszer átforraljuk és a göngyölt rostélyosokra öntjük.
Vajas petrezselymes burgonyával tálaljuk.
Ezután minden szelet húsra 1-1 szelet sonkát, erre 1-1 szelet szalonnát fektetünk. Szorosan felcsavarjuk, hústűvel összetűzzük, és a felforrósított olajon körös-körül elősütjük. Az olajból kivéve félretesszük. Az olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a lehéjazott és felszeletelt paradicsomot meg a gombát. Pár percig együtt pirítjuk, majd felengedjük 3 dl borral, és visszarakjuk bele a roládokat. Enyhén sózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha a levét elfőné, borral pótoljuk. Mikor kész, a roládokat kiemeljük a léből, és melegen tartjuk. A hústűket eltávolítjuk belőle.
A mártását sűrűre forraljuk, ha szükséges, megsózzuk. Borssal ízesítjük, még egyszer átforraljuk és a göngyölt rostélyosokra öntjük.
Vajas petrezselymes burgonyával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése