- 2 db fiatal, konyhakész fácán,
- 10 dkg füstölt szalonna,
- 2 gramm majoránna,
- 4 db alma,
- 10-12 db szegfűszeg,
- 1 dl étolaj,
- só.
Az előkészített fácánok mellét vékony csíkokra vágott szalonnával megtűzdeljük. Kívül-belül megsózzuk, a hasüregbe majoránnát hintünk. Az almákat alaposan megmossuk, a héját kissé bevagdossuk, és mindegyikbe 2-3 db szegfűszeget szúrunk. 2-2 almát a fácánok hasüregébe rakunk, a nyílást hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük. A madarakat tepsibe rakjuk, forró olajjal lelocsoljuk, és előmelegített, közepesen meleg (180 °C) sütőben szép pirosra sütjük. Sütés közben a saját levével időnként meglocsoljuk, és közben óvatosan, többször megfordítjuk, hogy egyenletesen süljön, és piruljon meg.
Mikor megsült, pár percig pihentetjük, és feldaraboljuk. Tálaláskor a sült almákat cikkekre vágva a tál egyik végébe rakjuk, mellé tesszük a felvágott fácánt, és gombás rizzsel körítjük.
Mikor megsült, pár percig pihentetjük, és feldaraboljuk. Tálaláskor a sült almákat cikkekre vágva a tál egyik végébe rakjuk, mellé tesszük a felvágott fácánt, és gombás rizzsel körítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése