2009. április 12., vasárnap

Zsiványpecsenye

Hozzávalók:
  • 70 dkg marhahátszín,
  • 20 dkg húsos füstölt szalonna,
  • 3-4 fej vöröshagyma,
  • 8 kisebb csiperkegomba,
  • só,
  • frissen őrölt bors.
A húst a szokottnál egy kicsivel nagyobb kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és letakarva, hűtőben 1 napig állni hagyjuk. A szalonnát vékony szeletkékre, a vöröshagymát cikkekre vágjuk. Grillnyársra, váltogatva felszúrjuk a húst, szalonnát, és a hagymát. Az elejére és a végére 1-1 megtisztított gombafej kerül. Grillsütőben, vagy faszénparázs felett megsütjük. Héjában sütött burgonyával, vagy friss kenyérrel tálaljuk.

3 megjegyzés:

  1. Szia!Édesapád felől szeretnél érdeklődni,napok óta nemlátom sehol az iwiwen.Bocs hogy itt hozakodok vele elő,de máshol nemtudlak elérni azthiszem.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Anna!
    Köszönöm az érdeklődést. Apám infarktust kapott, egy hétig kórházban volt, most Sopronban a van a szív-szanatóriumban. Hála Istennek már jobban van, 3 hét múlva jöhet haza, ha nem lesz semmi probléma.
    Üdvözlettel:
    Péter

    VálaszTörlés
  3. Ja, igen még valami. A következő e-mail címen elérhet:
    berespetermail@gmail.com

    VálaszTörlés