2009. április 12., vasárnap

Áfonyás sertéskaraj

Hozzávalók:
  • 80 dkg sertéskaraj,
  • 15 dkg Pannónia sajt,
  • 3 evőkanál áfonyadzsem,
  • só;
  • a bundázáshoz liszt, tojás és zsemlemorzsa;
  • a sütéshez bőven olaj.
A karajt 8 szeletbe vágjuk, vékonyra kiklopfoljuk, és enyhén sózzuk. Az egyik oldalukat vékonyan megkenjük az áfonyával. Négy szelet húsra 1-1 vékony szelet sajtot fektetünk, a másik négy szelettel beborítjuk, majd fogvájóval összetűzve, a szokásos módon bundázzuk.
Bő, forró olajban mindkét oldalán szép pirosra sütjük. Tálalás előtt a fogvájókat eltávolítjuk. Burgonyapürével, és zöldsalátával kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése