- 30 dkg sertésmáj,
- 5 dkg zsír,
- 8 dkg füstölt szalonna,
- 1 fej vöröshagyma,
- 8 db tojás,
- mokkáskanálnyi majoránna,
- őrölt bors,
- só.
A májat vékony csíkokra, a szalonnát kis kockákra vágjuk. Egy serpenyőben kevés zsíron kiolvasztjuk a szalonnát, rárakjuk a vékonyra szeletelt vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk. Beleforgatjuk a májat, borssal és majoránnával fűszerezzük, és erős tűzön, hirtelen, majdnem készre sütjük.
Az így előkészített májat egy tűzálló tálba terítjük, ráütjük a tojásokat, és forró sütőben, 2-3 percig sütjük. Azonnal tálaljuk!
Az így előkészített májat egy tűzálló tálba terítjük, ráütjük a tojásokat, és forró sütőben, 2-3 percig sütjük. Azonnal tálaljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése