2009. április 17., péntek

Fokhagymás, ecetes törpeharcsa

Hozzávalók:
  • 1 kg törpeharcsa, 1 dkg pirospaprika,
  • 5 dkg liszt,
  • 1 dl olaj,
  • 1,5 dl 10%-os ecet,
  • 5 dkg cukor, 1-2 babérlevél,
  • 3 gerezd fokhagyma,
  • 5 g őrölt bors,
  • 1 db fejes saláta,
  • 1 citrom,
  • só.
A halakat megtisztítjuk, kibelezzük, majda fejüket is levégjuk, és alaposan megmossuk. A nedvességet leitatjuk róla, és egyenletesen, kívül belül megsózzuk. letakarva rövid ideig állni hagyjuk, hogy a só átjárhassa a halakat. Ezután paprikás lisztben megforgatjuk, és a felforrósított olajon körös-körül szép pirosra sütjük.
Ecettel, sóval, cukorral és vízzel salátalevet készítünk, amelyet babérral, zúzott fokhagymával, és borssal ízesítünk. A kihűlt halakat a slátalébe rakjuk, és légmentesen lezárva legaláb egy napig hűtőben érleljük. A pácléből kivéve lecsepegtetjük, és salátalevelekkel bélelt tálra rakjuk. Ciromkarikákkal megdíszítve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése