- 1 kg törpeharcsa, 1 dkg pirospaprika,
- 5 dkg liszt,
- 1 dl olaj,
- 1,5 dl 10%-os ecet,
- 5 dkg cukor, 1-2 babérlevél,
- 3 gerezd fokhagyma,
- 5 g őrölt bors,
- 1 db fejes saláta,
- 1 citrom,
- só.
A halakat megtisztítjuk, kibelezzük, majda fejüket is levégjuk, és alaposan megmossuk. A nedvességet leitatjuk róla, és egyenletesen, kívül belül megsózzuk. letakarva rövid ideig állni hagyjuk, hogy a só átjárhassa a halakat. Ezután paprikás lisztben megforgatjuk, és a felforrósított olajon körös-körül szép pirosra sütjük.
Ecettel, sóval, cukorral és vízzel salátalevet készítünk, amelyet babérral, zúzott fokhagymával, és borssal ízesítünk. A kihűlt halakat a slátalébe rakjuk, és légmentesen lezárva legaláb egy napig hűtőben érleljük. A pácléből kivéve lecsepegtetjük, és salátalevelekkel bélelt tálra rakjuk. Ciromkarikákkal megdíszítve tálaljuk.
Ecettel, sóval, cukorral és vízzel salátalevet készítünk, amelyet babérral, zúzott fokhagymával, és borssal ízesítünk. A kihűlt halakat a slátalébe rakjuk, és légmentesen lezárva legaláb egy napig hűtőben érleljük. A pácléből kivéve lecsepegtetjük, és salátalevelekkel bélelt tálra rakjuk. Ciromkarikákkal megdíszítve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése