2009. április 30., csütörtök

Tonhal sajttal és gombával sütve

Hozzávalók:
  • 50 dkg tonhalfilé,
  • 5 dkg liszt,
  • 8 dkg vaj,
  • 1 kis fej vöröshagyma,
  • 20 dkg gomba,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld,
  • 2 dkg paradicsompüré,
  • 12 dkg reszelt sajt,
  • őrölt bors,
  • só.
A halszeleteket megsózzuk, enyhén megborsozzuk, majd lisztben megforgatjuk, és egy kevés vajon mindkét oldalát elősütjük. Egy tűzálló tálat vékonyan kivajazunk, belefektetjük a halszeleteket és a következő raguval bevonjuk.
Egy kevés vajat hevítünk, és üvegesre pirítjuk benne a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, és tovább pirítjuk. Sóval, borssal, és vágott petrezselyemmel ízesítjük, belekeverjük a paradicsompürét, és pár percig kevergetve pirítjuk. A kész ragut a halszeletekre halmozzuk.
A tetejét meghintjük reszelt sajttal, meglocsoljuk a maradék, felolvasztott vajjal, és közepesen meleg sütőben, szép pirosra sütjük.
Párolt rizzsel, azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése