2009. április 17., péntek

Gratin mártás

Hozzávalók:
  • 4 dl besamel mártás,
  • 3 tojássárgája,
  • 5 dkg reszelt sajt,
  • 5 dkg vaj,
  • 1 dl tejszín,
  • só.
Ennek a mártásnak egy kissé sűrűbbnek kell lennie a szokásosnál, mert rendszerint ételek bevonására használjuk. Ezért már a besamelt is a szokásosnál sűrűbbre készítjük. Ha elérte a kellő sűrűséget, és jól kiforrt, vegyük le a tűzről, és folytonosan keverjük bele a tejszínnel elkevert tojások sárgáját, majd a reszelt sajtot. Sózzuk meg, és állandóan kevergetve morzsoljuk bele a vajat. Ezután forralni már nem szabad!
Olyan sűrű legyen, hogy ha bevonunk vele egy ételt, akkor mindenütt egyenletesen oszoljék el, de ugyanakkor ne folyjon le róla.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése