- 4 dl besamel mártás,
- 3 tojássárgája,
- 5 dkg reszelt sajt,
- 5 dkg vaj,
- 1 dl tejszín,
- só.
Ennek a mártásnak egy kissé sűrűbbnek kell lennie a szokásosnál, mert rendszerint ételek bevonására használjuk. Ezért már a besamelt is a szokásosnál sűrűbbre készítjük. Ha elérte a kellő sűrűséget, és jól kiforrt, vegyük le a tűzről, és folytonosan keverjük bele a tejszínnel elkevert tojások sárgáját, majd a reszelt sajtot. Sózzuk meg, és állandóan kevergetve morzsoljuk bele a vajat. Ezután forralni már nem szabad!
Olyan sűrű legyen, hogy ha bevonunk vele egy ételt, akkor mindenütt egyenletesen oszoljék el, de ugyanakkor ne folyjon le róla.
Olyan sűrű legyen, hogy ha bevonunk vele egy ételt, akkor mindenütt egyenletesen oszoljék el, de ugyanakkor ne folyjon le róla.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése