- 60 dkg marhalábszár,
- 2 evőkanál olaj,
- 1 sárgarépa,
- 1 nagy fej vöröshagyma,
- 10 db gyöngyhagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 1 kicsi zeller,
- 20 dkg apró csiperkegomba,
- 3 dl testes vörösbor,
- só,
- őrölt bors,
- 2 babérlevél,
- 1 csapott kiskanál kakukkfű,
- 1 evőkanál paradicsompüré,
- 1 csokor petrezselyem.
Az olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd a kockára vágott húst beleforgatva állandó keverés mellett megpirítjuk. Felöntjük annyi borral, hogy éppen ellepje, és fedő alatt, kis lángon félpuhára pároljuk. Ekkor adjuk hozzá a karikára vágott sárgarépát, a vékony csíkokra vágott zellert, a fűszereket, a paradicsompürét, és a maradék bort.
Fedő alatt tovább pároljuk, majd hozzáadjuk az egészben hagyott gombát és gyöngyhagymát, valamint a zúzott fokhagymát. Ezután teljesen készre pároljuk. Ha a levét elfőné, egy kevés vízzel pótoljuk. Tálalás előtt meghintjük vágott petrezselyemmel.
Friss fejessalátával és petrezselymes rizzsel adjuk asztalra.
Fedő alatt tovább pároljuk, majd hozzáadjuk az egészben hagyott gombát és gyöngyhagymát, valamint a zúzott fokhagymát. Ezután teljesen készre pároljuk. Ha a levét elfőné, egy kevés vízzel pótoljuk. Tálalás előtt meghintjük vágott petrezselyemmel.
Friss fejessalátával és petrezselymes rizzsel adjuk asztalra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése