2009. április 3., péntek

Burgundiai marharagu

Hozzávalók:
  • 60 dkg marhalábszár,
  • 2 evőkanál olaj,
  • 1 sárgarépa,
  • 1 nagy fej vöröshagyma,
  • 10 db gyöngyhagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 1 kicsi zeller,
  • 20 dkg apró csiperkegomba,
  • 3 dl testes vörösbor,
  • só,
  • őrölt bors,
  • 2 babérlevél,
  • 1 csapott kiskanál kakukkfű,
  • 1 evőkanál paradicsompüré,
  • 1 csokor petrezselyem.
Az olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd a kockára vágott húst beleforgatva állandó keverés mellett megpirítjuk. Felöntjük annyi borral, hogy éppen ellepje, és fedő alatt, kis lángon félpuhára pároljuk. Ekkor adjuk hozzá a karikára vágott sárgarépát, a vékony csíkokra vágott zellert, a fűszereket, a paradicsompürét, és a maradék bort.
Fedő alatt tovább pároljuk, majd hozzáadjuk az egészben hagyott gombát és gyöngyhagymát, valamint a zúzott fokhagymát. Ezután teljesen készre pároljuk. Ha a levét elfőné, egy kevés vízzel pótoljuk. Tálalás előtt meghintjük vágott petrezselyemmel.
Friss fejessalátával és petrezselymes rizzsel adjuk asztalra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése