2009. április 20., hétfő

Gombás rizs

Hozzávalók:
  • 25-25 dkg rizs és csiperkegomba,
  • 1 kis fej vöröshagyma,
  • diónyi vaj,
  • 1 evőkanál olaj,
  • só,
  • őrölt bors,
  • 1 kis csokor petrezselyem.
A rizst alaposan átmossuk és leszárítjuk. A megtisztított gombát apróra összevágjuk.
A vajon a finomra vágott hagymát aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, és a saját levében puhára pároljuk, végül zsírjára sütjük. Belekeverjük a finomra vágott petrezselymet is, és még 1-2 percig pirítjuk.
Közben az olajon megforrósítjuk a rizst, és a gombával összekeverve dupla mennyiségű forró vízzel felengedjük. Enyhén sózzuk, majd fedő alatt puhára pároljuk.
Mikor kész, fedő alatt kb. 10 percig szikkadni hagyjuk, majd jól összekeverjük és tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése