- 25-25 dkg rizs és csiperkegomba,
- 1 kis fej vöröshagyma,
- diónyi vaj,
- 1 evőkanál olaj,
- só,
- őrölt bors,
- 1 kis csokor petrezselyem.
A rizst alaposan átmossuk és leszárítjuk. A megtisztított gombát apróra összevágjuk.
A vajon a finomra vágott hagymát aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, és a saját levében puhára pároljuk, végül zsírjára sütjük. Belekeverjük a finomra vágott petrezselymet is, és még 1-2 percig pirítjuk.
Közben az olajon megforrósítjuk a rizst, és a gombával összekeverve dupla mennyiségű forró vízzel felengedjük. Enyhén sózzuk, majd fedő alatt puhára pároljuk.
Mikor kész, fedő alatt kb. 10 percig szikkadni hagyjuk, majd jól összekeverjük és tálaljuk.
A vajon a finomra vágott hagymát aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, és a saját levében puhára pároljuk, végül zsírjára sütjük. Belekeverjük a finomra vágott petrezselymet is, és még 1-2 percig pirítjuk.
Közben az olajon megforrósítjuk a rizst, és a gombával összekeverve dupla mennyiségű forró vízzel felengedjük. Enyhén sózzuk, majd fedő alatt puhára pároljuk.
Mikor kész, fedő alatt kb. 10 percig szikkadni hagyjuk, majd jól összekeverjük és tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése