2009. április 7., kedd

Gombás bárányleves

Hozzávalók:
  • 20 dkg bárányborda,
  • 1 nagy fej vöröshagyma,
  • 2 evőkanál olaj,
  • 1 evőkanál sima liszt,
  • só,
  • frissen őrölt bors,
  • csipetnyi majoránna,
  • 1 kiskanál pirospaprika,
  • fél evőkanál sűrített paradicsom,
  • 3 gerezd fokhagyma,
  • 1 liter húsleves (kockából is lehet),
  • 10 dkg csiperkegomba,
  • 4-4 evőkanál tejszín és tejföl,
  • 2 tojássárgája,
  • kapor a díszítéshez.
A húst megtisztítjuk az esetleges inaktól és hártyáktól, majd kis kockákra vágjuk. Egy nagy lábasban vagy fazékban felforrósítjuk az olajat, halványra pirítjuk benne a finomra vágott vöröshagymát. A húst fehéredésig sütjük rajt, majd meghintjük a liszttel, és rövid ideig kevergetve tovább pirítjuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, a paradicsomot meg az összezúzott fokhagymát. Felöntjük a levessel, simára keverjük, befűszerezzük, és kis lángon, fedő alatt főzzük. Mikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott gombát is. Ha kell, utána ízesítjük, majd készre főzzük.
A tűzről levéve belekeverjük a tojássárgájával simára kevert tejfölt és tejszínt. A levest újra felforrósítjuk, majd finomra vágott kaporral meghintve, azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése