- 20 dkg bárányborda,
- 1 nagy fej vöröshagyma,
- 2 evőkanál olaj,
- 1 evőkanál sima liszt,
- só,
- frissen őrölt bors,
- csipetnyi majoránna,
- 1 kiskanál pirospaprika,
- fél evőkanál sűrített paradicsom,
- 3 gerezd fokhagyma,
- 1 liter húsleves (kockából is lehet),
- 10 dkg csiperkegomba,
- 4-4 evőkanál tejszín és tejföl,
- 2 tojássárgája,
- kapor a díszítéshez.
A húst megtisztítjuk az esetleges inaktól és hártyáktól, majd kis kockákra vágjuk. Egy nagy lábasban vagy fazékban felforrósítjuk az olajat, halványra pirítjuk benne a finomra vágott vöröshagymát. A húst fehéredésig sütjük rajt, majd meghintjük a liszttel, és rövid ideig kevergetve tovább pirítjuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, a paradicsomot meg az összezúzott fokhagymát. Felöntjük a levessel, simára keverjük, befűszerezzük, és kis lángon, fedő alatt főzzük. Mikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott gombát is. Ha kell, utána ízesítjük, majd készre főzzük.
A tűzről levéve belekeverjük a tojássárgájával simára kevert tejfölt és tejszínt. A levest újra felforrósítjuk, majd finomra vágott kaporral meghintve, azonnal tálaljuk.
A tűzről levéve belekeverjük a tojássárgájával simára kevert tejfölt és tejszínt. A levest újra felforrósítjuk, majd finomra vágott kaporral meghintve, azonnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése