2009. április 20., hétfő

Csőben sült csirkemáj

Hozzávalók:
  • 50 dkg csirkemáj szív nélkül,
  • 25 dkg szeletelt bacon szalonna,
  • frissen őrölt bors,
  • majoránna,
  • só;
  • a besamelhez:
  • 3 dkg vaj,
  • 1 evőkanál liszt,
  • tej,
  • 5 dkg reszelt Trappista sajt,
  • reszelt szerecsendió,
  • só.
A májakat borssal és majoránnával bedörzsöljük, és mindegyiket 1-1 vékony szalonna szeletbe burkoljuk. Fogvájóval összetűzzük, és egy tűzálló tálba rakjuk, mald előmelegített, forró sütőben 5-6 percig sütjük.
Közben közepes sűrűségű besamel mártást készítünk. Csipetnyi reszelt szerecsendióval meg sóval ízesítjük, belekeverjük a sajtot, ráöntjük a májra, és a sütőbe visszatolva pirosra sütjük.
Előételként, azonnal tálaljuk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése