- 50 dkg csirkemáj szív nélkül,
- 25 dkg szeletelt bacon szalonna,
- frissen őrölt bors,
- majoránna,
- só;
- a besamelhez:
- 3 dkg vaj,
- 1 evőkanál liszt,
- tej,
- 5 dkg reszelt Trappista sajt,
- reszelt szerecsendió,
- só.
A májakat borssal és majoránnával bedörzsöljük, és mindegyiket 1-1 vékony szalonna szeletbe burkoljuk. Fogvájóval összetűzzük, és egy tűzálló tálba rakjuk, mald előmelegített, forró sütőben 5-6 percig sütjük.
Közben közepes sűrűségű besamel mártást készítünk. Csipetnyi reszelt szerecsendióval meg sóval ízesítjük, belekeverjük a sajtot, ráöntjük a májra, és a sütőbe visszatolva pirosra sütjük.
Előételként, azonnal tálaljuk!
Közben közepes sűrűségű besamel mártást készítünk. Csipetnyi reszelt szerecsendióval meg sóval ízesítjük, belekeverjük a sajtot, ráöntjük a májra, és a sütőbe visszatolva pirosra sütjük.
Előételként, azonnal tálaljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése