2009. április 15., szerda

Holland sajtsaláta

Hozzávalók:
  • 20-20 dkg Eidami sajt és főtt füstölt hús,
  • 2 ecetes uborka,
  • 1 alma,
  • 2-3 evőkanál szeletelt marinált paprika,
  • 1 maréknyi fekete olajbogyó,
  • 2 dl joghurt,
  • 1 dl sűrű tejföl,
  • 1 evőkanál citromlé,
  • egy kevés porcukor,
  • 5 dkg márványsajt.
Az Eidami sajtot meg a füstölt húst vékony hasábokra vágjuk, és összekeverjük a héjastól kis kockákra vágott almával meg uborkával, a csíkokra vágott marinált paprikával, valamint a félbevágott, és kimagvalt olajbogyókkal.
A joghurtot simára keverjük a tejföllel, majd a citromlével, meg egy kevés cukorral ízesítjük. Belereszeljük a márványsajtot is, és összekeverjük a salátával. Fóliával vagy fedővel letakarva, legalább egy órán át hűtőben érleljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése