- 25 dkg ún. vesebab,
- 1 evőkanál olaj,
- 15 dkg császárszalonna,
- 1 közepes fej vöröshagyma,
- 1 gerezd fokhagyma,
- 1 szál sárgarépa,
- 1 kis fej zeller,
- 1,2 liter húsleves (kockából is jó),
- 3 dl vörösbor,
- só,
- 4-5 szem egész bors,
- 1 babérlevél,
- 2-3 szegfűszeg.
Az átválogatott és megmosott babot egy éjszakán át hideg vízben áztatjuk, majd sós vízben 15-20 percig előfőzzük.
Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megfonnyasztjuk, a csíkokra vágott szalonnát belerakjuk, és együtt megpirítjuk. A fokhagymát, a megtisztított, karikára vágott répát meg a zellert beletesszük, a húslével felengedjük. Az előfőzött babot hozzáadjuk, majd megfűszerezzük, és ha kell, utána sózunk. Tovább főzzük, és amikor a bab már majdnem puha, a bort is beleöntjük. Lassú tűzön további 15-20 percig főzzük.
Nagyon forrón tálaljuk.
Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megfonnyasztjuk, a csíkokra vágott szalonnát belerakjuk, és együtt megpirítjuk. A fokhagymát, a megtisztított, karikára vágott répát meg a zellert beletesszük, a húslével felengedjük. Az előfőzött babot hozzáadjuk, majd megfűszerezzük, és ha kell, utána sózunk. Tovább főzzük, és amikor a bab már majdnem puha, a bort is beleöntjük. Lassú tűzön további 15-20 percig főzzük.
Nagyon forrón tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése