2009. április 7., kedd

Bableves vörösborral

Hozzávalók:
  • 25 dkg ún. vesebab,
  • 1 evőkanál olaj,
  • 15 dkg császárszalonna,
  • 1 közepes fej vöröshagyma,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 1 szál sárgarépa,
  • 1 kis fej zeller,
  • 1,2 liter húsleves (kockából is jó),
  • 3 dl vörösbor,
  • só,
  • 4-5 szem egész bors,
  • 1 babérlevél,
  • 2-3 szegfűszeg.
Az átválogatott és megmosott babot egy éjszakán át hideg vízben áztatjuk, majd sós vízben 15-20 percig előfőzzük.
Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megfonnyasztjuk, a csíkokra vágott szalonnát belerakjuk, és együtt megpirítjuk. A fokhagymát, a megtisztított, karikára vágott répát meg a zellert beletesszük, a húslével felengedjük. Az előfőzött babot hozzáadjuk, majd megfűszerezzük, és ha kell, utána sózunk. Tovább főzzük, és amikor a bab már majdnem puha, a bort is beleöntjük. Lassú tűzön további 15-20 percig főzzük.
Nagyon forrón tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése