- 12 kisebb fej vöröshagyma,
- kb. 10 dkg húsos füstölt szalonna,
- 2 dl száraz fehérbor,
- 1 evőkanál olaj.
A hagymákat lehéjazzuk, és mindegyiknek a közepét bevágjuk, de vigyázzunk, nehogy széthullon. A nyílásba 1-1 vékony szalonnaszeletet csúsztatunk, és fogvájóval megtűzzük.
A hagymákat ezután egy kiolajozott tűzálló tálba egymás mellé ültetjük, aláöntjük a bort, és lefedve, lassú tűzön puhára pároljuk. Végül a fedőt levesszük róla, és forró sütőben ropogósra sütjük.
Pecsenyék mellé adjuk körítésként.
A hagymákat ezután egy kiolajozott tűzálló tálba egymás mellé ültetjük, aláöntjük a bort, és lefedve, lassú tűzön puhára pároljuk. Végül a fedőt levesszük róla, és forró sütőben ropogósra sütjük.
Pecsenyék mellé adjuk körítésként.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése