- 1 kisebb báránycomb,
- 25 dkg gomba,
- só,
- frissen őrölt bors,
- grillfűszer,
- 1 csokor petrezselyem,
- zsemlemorzsa,
- 5 gerezd fokhagyma,
- 1 fej vöröshagyma,
- 3 evőkanál olaj,
- 1 tojás.
A lehártyázott, és zsírtalanított comb egyik oldalát felhasítjuk, majd a csontot kiemeljük belőle. Az olajon megpirítjuk a kis kockákra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a megtisztított, és nagyobb kockákra vágott gombát, majd addig pároljuk, míg a saját levét el nem főtte. Ekkor meghintjük vágott petrezselyemmel. A tűzről levéve hozzákeverjük a tojást meg annyi morzsát, hogy enyhén kötött masszát kapjunk. Sóval, borssal ízesítjük, a csont helyére töltjük, majd a húst visszahajtva több helyen megtűzzük, vagy összevarrjuk.
Grillfűszerrel bedörzsöljük, szálkásra vágott fokhagymával megtűzdeljük, és alufóliába csomagolva, előmelegített sütőben sütjük.
Mikor a hús megpuhult, a fóliát lebontjuk róla és kicsit megpirítjuk. 10 perc pihentetés után felszeleteljük, és egy tálon szépen elrendezve, a saját levével meglocsolva, párolt zöldséggel tálaljuk.
Grillfűszerrel bedörzsöljük, szálkásra vágott fokhagymával megtűzdeljük, és alufóliába csomagolva, előmelegített sütőben sütjük.
Mikor a hús megpuhult, a fóliát lebontjuk róla és kicsit megpirítjuk. 10 perc pihentetés után felszeleteljük, és egy tálon szépen elrendezve, a saját levével meglocsolva, párolt zöldséggel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése