2009. április 12., vasárnap

Töltött báránycomb

Hozzávalók:
  • 1 kisebb báránycomb,
  • 25 dkg gomba,
  • só,
  • frissen őrölt bors,
  • grillfűszer,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • zsemlemorzsa,
  • 5 gerezd fokhagyma,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 3 evőkanál olaj,
  • 1 tojás.
A lehártyázott, és zsírtalanított comb egyik oldalát felhasítjuk, majd a csontot kiemeljük belőle. Az olajon megpirítjuk a kis kockákra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a megtisztított, és nagyobb kockákra vágott gombát, majd addig pároljuk, míg a saját levét el nem főtte. Ekkor meghintjük vágott petrezselyemmel. A tűzről levéve hozzákeverjük a tojást meg annyi morzsát, hogy enyhén kötött masszát kapjunk. Sóval, borssal ízesítjük, a csont helyére töltjük, majd a húst visszahajtva több helyen megtűzzük, vagy összevarrjuk.
Grillfűszerrel bedörzsöljük, szálkásra vágott fokhagymával megtűzdeljük, és alufóliába csomagolva, előmelegített sütőben sütjük.
Mikor a hús megpuhult, a fóliát lebontjuk róla és kicsit megpirítjuk. 10 perc pihentetés után felszeleteljük, és egy tálon szépen elrendezve, a saját levével meglocsolva, párolt zöldséggel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése