- 50 dkg csirkemell filé,
- 15 dkg alma,
- 2 dl tejszín,
- 1 evőkanál méz,
- 3 dkg vaj,
- 4 dkg liszt,
- fél citrom,
- 1 csipetnyi gyömbér,
- kevés kristálycukor,
- só.
A csirkemellet dobókocka nagyságú kockákra vágjuk, és a felforrósított vajon megpirítjuk. Sóval és gyömbérrel ízesítjük, meghintjük a liszttel, majd 1-2 percig kevergetve tovább pirítjuk. Felengedjük a tejszínnel, és kevergetve, lassú tűzön beforraljuk.
Ez után hozzáadjuk a megtisztított és kis kockákra vágott almát, beleteszünk egy evőkanál mézet, szűrt citromlével meg kevés cukorral pikánsra ízesítjük, és még egyszr átforraljuk.
Kukoricás rizzsel körítve, azonnal tálaljuk.
Ez után hozzáadjuk a megtisztított és kis kockákra vágott almát, beleteszünk egy evőkanál mézet, szűrt citromlével meg kevés cukorral pikánsra ízesítjük, és még egyszr átforraljuk.
Kukoricás rizzsel körítve, azonnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése