2009. április 26., vasárnap

Almás-mézes csirkeragu

Hozzávalók:
  • 50 dkg csirkemell filé,
  • 15 dkg alma,
  • 2 dl tejszín,
  • 1 evőkanál méz,
  • 3 dkg vaj,
  • 4 dkg liszt,
  • fél citrom,
  • 1 csipetnyi gyömbér,
  • kevés kristálycukor,
  • só.
A csirkemellet dobókocka nagyságú kockákra vágjuk, és a felforrósított vajon megpirítjuk. Sóval és gyömbérrel ízesítjük, meghintjük a liszttel, majd 1-2 percig kevergetve tovább pirítjuk. Felengedjük a tejszínnel, és kevergetve, lassú tűzön beforraljuk.
Ez után hozzáadjuk a megtisztított és kis kockákra vágott almát, beleteszünk egy evőkanál mézet, szűrt citromlével meg kevés cukorral pikánsra ízesítjük, és még egyszr átforraljuk.
Kukoricás rizzsel körítve, azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése