2009. március 26., csütörtök

Pozsonyi rakott zsemle

Hozzávalók:
  • 5 zsemle,
  • 2 dl tej,
  • 12 dkg porcukor,
  • 6 db tojás,
  • 3 dkg vaj,
  • 10 dkg baracklekvár,
  • 8 dkg mák.
A zsemléket szeletekre vágjuk. a tejben elkeverünk 5 dkg porcukrot, beleáztatjuk a zsemleszeleteket, majd gyengén kinyomkodjuk. 6 toássárgáját 6 dkg cukorral simára keverünk. Beleforgatjuk a zsemlét, majd habbá verünk 3 tojásfehérjét, és azt is hozzákeverjük.
Egy tűzálló tálat vajjal kikenünk, és az édes mártásba kevert zsemle felét a tál aljára simítjuk. A simára kevert baracklekvárt rákenjük, és megszórjuk a porcukorral összekevert darált mákkal. A maradék zsemlével beborítjuk, és előmelegített, közepesen meleg (180 C °) sütőben szép aranysárgára sütjük.
Közben a maradék 3 tojásfehérjéből 4 dkg porcukorral kemény habot verünk, ezt a megsült tészta tetején egyenletesen elsimítjuk, és a sütőbe visszatéve rózsaszínűre sütjük.
Pár perc pihentetés után kockára vágjuk, és porcukorral meghintve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése