- 2 db zsemle,
- 2 dl tej,
- 30 dkg tehéntúró,
- 10 dkg vaj,
- 5 dkg kristálycukor,
- 6 tojás,
- 12 dkg porcukor,
- 3 dkg mazsola,
- 10 dkg dióbél,
- fél citrom héja.
A mazsolát langyos vízben feláztatjuk, majd kicsit kinyomkodjuk. A zsemléket meghámozzuk és tejben megáztatjuk. Ezután kicsavarjuk, és a túróval együtt áttörjük. A pudingformát kivajazzuk, és kristálycukorral beszórjuk.
A vaj többi részét a tojások sárgájával és a porcukorral jól kikeverjük. Kevés reszelt citromhéjjal ízesítjük, és hozzátesszük a túrót, a mazsolát, a durvára tört dióbelet, majd az egészet alaposan összekeverjük. Végül hozzáadjuk a tojások felvert habját, óvatosan belekeverjük és a masszát elosztjuk az előkészített formákba.
A formákat vízfürdőbe állítjuk, és sütőben, tűpróbáig gőzöljük.
Tálaláskor a formákból kiborított pudingot vékonyan meghintjük porcukorral.
A vaj többi részét a tojások sárgájával és a porcukorral jól kikeverjük. Kevés reszelt citromhéjjal ízesítjük, és hozzátesszük a túrót, a mazsolát, a durvára tört dióbelet, majd az egészet alaposan összekeverjük. Végül hozzáadjuk a tojások felvert habját, óvatosan belekeverjük és a masszát elosztjuk az előkészített formákba.
A formákat vízfürdőbe állítjuk, és sütőben, tűpróbáig gőzöljük.
Tálaláskor a formákból kiborított pudingot vékonyan meghintjük porcukorral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése