2009. március 21., szombat

Borkrémleves

Hozzávalók:
  • 1 liter száraz fehérbor,
  • 5 dl tejszín,
  • 10 tojás,
  • 1 csomag vaníliás cukor,
  • 1 darabka fahéj,
  • 5-6 szem szegfűszeg,
  • 1 citrom reszelt héja,
  • 5 dkg kristálycukor.
A bort a fahéjjal, szegfűszeggel, a reszelt citromhéjjal meg a vaníliás cukorral felfőzzük.
A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, majd a leszűrt borral simára keverjük. Állandó keverés mellett vízgőzön felforrósítjuk, majd óvatosan, kevergetve hozzáadjuk a tejszínt is.
A tojások fehérjét nagyon kemény habbá verjük, és forrásban lévő vízbe szaggatjuk. Ezzel a habgaluskával tálaljuk a forró levest.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése