- 1 liter száraz fehérbor,
- 5 dl tejszín,
- 10 tojás,
- 1 csomag vaníliás cukor,
- 1 darabka fahéj,
- 5-6 szem szegfűszeg,
- 1 citrom reszelt héja,
- 5 dkg kristálycukor.
A bort a fahéjjal, szegfűszeggel, a reszelt citromhéjjal meg a vaníliás cukorral felfőzzük.
A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, majd a leszűrt borral simára keverjük. Állandó keverés mellett vízgőzön felforrósítjuk, majd óvatosan, kevergetve hozzáadjuk a tejszínt is.
A tojások fehérjét nagyon kemény habbá verjük, és forrásban lévő vízbe szaggatjuk. Ezzel a habgaluskával tálaljuk a forró levest.
A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, majd a leszűrt borral simára keverjük. Állandó keverés mellett vízgőzön felforrósítjuk, majd óvatosan, kevergetve hozzáadjuk a tejszínt is.
A tojások fehérjét nagyon kemény habbá verjük, és forrásban lévő vízbe szaggatjuk. Ezzel a habgaluskával tálaljuk a forró levest.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése