- 2-3 db közepes méretű cukkini,
- 1 tasak Bolognai-mártás alap,
- 30 dkg csirkemellfilé,
- 20 dkg csuszatészta,
- só,
- 10 dkg laskagomba,
- 3 dkg margarin,
- 15 dkg Trappista sajt,
- egy kevés ételízesítő.
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, és egy kevés margarinon elősütjük, majd félretesszük. A cukkinikat alaposan megmossuk, majd héjastól hosszában ketté, utána 2-3 mm vastag szeletekre vágjuk. A megtisztított, és alaposan megmosott gombát szintén vékony szeletkékre vágjuk.
A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük, majd egy kevés felforrósított margarinon átforgatjuk. A bolognai alapot vízzel simára keverjük , hozzáadjuk a kifőtt tésztát, az elősütött húst, a laskagombát valamint a cukkinit. Egy kevés ételízesítővel sózzuk, óvatosan összekeverjük, majd egy margarinnal kikent tűzálló tálba rakjuk. a tetejét meghintjük a lereszelt sajttal, és előmelegített sütőben szép aranysárgára sütjük.
A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük, majd egy kevés felforrósított margarinon átforgatjuk. A bolognai alapot vízzel simára keverjük , hozzáadjuk a kifőtt tésztát, az elősütött húst, a laskagombát valamint a cukkinit. Egy kevés ételízesítővel sózzuk, óvatosan összekeverjük, majd egy margarinnal kikent tűzálló tálba rakjuk. a tetejét meghintjük a lereszelt sajttal, és előmelegített sütőben szép aranysárgára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése