2009. március 18., szerda

Rakott cukkini

Hozzávalók:
  • 2-3 db közepes méretű cukkini,
  • 1 tasak Bolognai-mártás alap,
  • 30 dkg csirkemellfilé,
  • 20 dkg csuszatészta,
  • só,
  • 10 dkg laskagomba,
  • 3 dkg margarin,
  • 15 dkg Trappista sajt,
  • egy kevés ételízesítő.
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, és egy kevés margarinon elősütjük, majd félretesszük. A cukkinikat alaposan megmossuk, majd héjastól hosszában ketté, utána 2-3 mm vastag szeletekre vágjuk. A megtisztított, és alaposan megmosott gombát szintén vékony szeletkékre vágjuk.
A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük, majd egy kevés felforrósított margarinon átforgatjuk. A bolognai alapot vízzel simára keverjük , hozzáadjuk a kifőtt tésztát, az elősütött húst, a laskagombát valamint a cukkinit. Egy kevés ételízesítővel sózzuk, óvatosan összekeverjük, majd egy margarinnal kikent tűzálló tálba rakjuk. a tetejét meghintjük a lereszelt sajttal, és előmelegített sütőben szép aranysárgára sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése