- 50-50 dkg burgonya és kelkáposzta,
- 40 dkg sertéscomb,
- 25-25 dkg zöldpaprika és paradicsom,
- 2 evőkanál olaj,
- 1 nagy fej vöröshagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 1 húsleveskocka,
- 1 kiskanál pirospaprika,
- őrölt kömény,
- só.
Megtisztítjuk és kockákra vágjuk a burgonyát. A kelkáposzta külső levelét leszedjük, és cikkekre vágjuk. A paprikát felszeleteljük, a paradicsomot forró vízbe mártjuk, a héját lehúzzok, majd kockákra vágjuk.
Az olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd átsütjük rajt a csíkokra vágott húst. Egy kevés vizet öntünk alá, a leveskockával ízesítjük, és fedő alatt, kis lángon félpuhára pároljuk, végül a zsírjára sütjük. Paprikával megszórjuk, zúzott fokhagymával ízesítjük, és belerakjuk a paprikát meg a paradicsomot. Fedő alatt tíz percig pároljuk.
Ez után hozzáadjuk a burgonyát meg a kelkáposztát. Őrölt köménnyel meghintjük, megsózzuk, és fedő alatt, rázogatva (Kevergetni nem szabad!), puhára pároljuk. Ha közben a levét elfőné, egy kevés vízzel pótoljuk.
Friss, fehér kenyérrel tálaljuk.
Az olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd átsütjük rajt a csíkokra vágott húst. Egy kevés vizet öntünk alá, a leveskockával ízesítjük, és fedő alatt, kis lángon félpuhára pároljuk, végül a zsírjára sütjük. Paprikával megszórjuk, zúzott fokhagymával ízesítjük, és belerakjuk a paprikát meg a paradicsomot. Fedő alatt tíz percig pároljuk.
Ez után hozzáadjuk a burgonyát meg a kelkáposztát. Őrölt köménnyel meghintjük, megsózzuk, és fedő alatt, rázogatva (Kevergetni nem szabad!), puhára pároljuk. Ha közben a levét elfőné, egy kevés vízzel pótoljuk.
Friss, fehér kenyérrel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése