2009. március 19., csütörtök

Rác paprikás

Hozzávalók:
  • 50-50 dkg burgonya és kelkáposzta,
  • 40 dkg sertéscomb,
  • 25-25 dkg zöldpaprika és paradicsom,
  • 2 evőkanál olaj,
  • 1 nagy fej vöröshagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 1 húsleveskocka,
  • 1 kiskanál pirospaprika,
  • őrölt kömény,
  • só.
Megtisztítjuk és kockákra vágjuk a burgonyát. A kelkáposzta külső levelét leszedjük, és cikkekre vágjuk. A paprikát felszeleteljük, a paradicsomot forró vízbe mártjuk, a héját lehúzzok, majd kockákra vágjuk.
Az olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd átsütjük rajt a csíkokra vágott húst. Egy kevés vizet öntünk alá, a leveskockával ízesítjük, és fedő alatt, kis lángon félpuhára pároljuk, végül a zsírjára sütjük. Paprikával megszórjuk, zúzott fokhagymával ízesítjük, és belerakjuk a paprikát meg a paradicsomot. Fedő alatt tíz percig pároljuk.
Ez után hozzáadjuk a burgonyát meg a kelkáposztát. Őrölt köménnyel meghintjük, megsózzuk, és fedő alatt, rázogatva (Kevergetni nem szabad!), puhára pároljuk. Ha közben a levét elfőné, egy kevés vízzel pótoljuk.
Friss, fehér kenyérrel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése