2009. szeptember 30., szerda

Gyulai sertésborda

Hozzávalók:
  • 80 dkg csontozott hosszúkaraj,
  • 2 evőkanál ketchup,
  • 10 dkg húsos füstölt szalonna,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 1 szál gyulai kolbász,
  • 1 evőkanál zsír,
  • 1 dl száraz fehérbor,
  • só,
A húst nyolc szeletbe vágjuk, vékonyra kiklopfoljuk, majd enyhén sózzuk. Négy szeletet vékonyan megkenünk ketchuppal, beterítjük vékonyra szeletelt hagymával és kolbásszal. Ezt befedjük vékony szalonnaszeletekkel, majd rárakjuk a másik szelet húst, és fogvájóval több helyen összetűzzük. A felforrósított zsíron mindkét oldalán elősütjük, majd a bort aláöntve, fedő alatt puhára pároljuk.
A saját mártásával meglocsolva, rizi-bizivel és káposztasalátával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése