- 80 dkg csontozott hosszúkaraj,
- 2 evőkanál ketchup,
- 10 dkg húsos füstölt szalonna,
- 1 fej vöröshagyma,
- 1 szál gyulai kolbász,
- 1 evőkanál zsír,
- 1 dl száraz fehérbor,
- só,
A húst nyolc szeletbe vágjuk, vékonyra kiklopfoljuk, majd enyhén sózzuk. Négy szeletet vékonyan megkenünk ketchuppal, beterítjük vékonyra szeletelt hagymával és kolbásszal. Ezt befedjük vékony szalonnaszeletekkel, majd rárakjuk a másik szelet húst, és fogvájóval több helyen összetűzzük. A felforrósított zsíron mindkét oldalán elősütjük, majd a bort aláöntve, fedő alatt puhára pároljuk.
A saját mártásával meglocsolva, rizi-bizivel és káposztasalátával tálaljuk.
A saját mártásával meglocsolva, rizi-bizivel és káposztasalátával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése