- 1 fej vöröshagyma,
- 0,5 dl olaj,
- 1 kiskanál pirospaprika,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 1-2 babérlevél,
- 30 dkg bárányhús,
- 15 dkg szárazbab,
- 2 dl tejföl,
- só.
A babot egy éjszakán át hideg vízben áztatjuk.
A finomra felvágott vöröshagymát az olajon üvegesre sütjük, meghintjük a pirospaprikával, és belekeverjük a kis kockákra vágott bárányhúst. Zúzott fokhagymával és babérral ízesítjük. Kevés vízzel felengedjük és fedő alatt majdnem puhára pároljuk.
Közben a babot hideg vízben feltesszük főni. Enyhén megsózzuk, és amikor már majdnem puha, hozzáadjuk a bárányhúst. Együtt teljesen készre főzzük, ha szükséges sózzuk. Mikor minden megpuhult, belekeverjük a tejfölt és forrón tálaljuk.
A finomra felvágott vöröshagymát az olajon üvegesre sütjük, meghintjük a pirospaprikával, és belekeverjük a kis kockákra vágott bárányhúst. Zúzott fokhagymával és babérral ízesítjük. Kevés vízzel felengedjük és fedő alatt majdnem puhára pároljuk.
Közben a babot hideg vízben feltesszük főni. Enyhén megsózzuk, és amikor már majdnem puha, hozzáadjuk a bárányhúst. Együtt teljesen készre főzzük, ha szükséges sózzuk. Mikor minden megpuhult, belekeverjük a tejfölt és forrón tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése