2009. augusztus 25., kedd

Tejfölös, babos bárányleves

Hozzávalók:
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 0,5 dl olaj,
  • 1 kiskanál pirospaprika,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 1-2 babérlevél,
  • 30 dkg bárányhús,
  • 15 dkg szárazbab,
  • 2 dl tejföl,
  • só.
A babot egy éjszakán át hideg vízben áztatjuk.
A finomra felvágott vöröshagymát az olajon üvegesre sütjük, meghintjük a pirospaprikával, és belekeverjük a kis kockákra vágott bárányhúst. Zúzott fokhagymával és babérral ízesítjük. Kevés vízzel felengedjük és fedő alatt majdnem puhára pároljuk.
Közben a babot hideg vízben feltesszük főni. Enyhén megsózzuk, és amikor már majdnem puha, hozzáadjuk a bárányhúst. Együtt teljesen készre főzzük, ha szükséges sózzuk. Mikor minden megpuhult, belekeverjük a tejfölt és forrón tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése