- 70 dkg apró csiperkegomba,
- 2 szál sárgarépa,
- 1 fej vöröshagyma,
- 2 dl száraz fehérbor,
- 3 evőkanál olívaolaj,
- 2-3 gerezd fokhagyma,
- só,
- frissen őrölt bors,
- 1 babérlevél,
- 1 kis csokor petrezselyemzöld,
- egy kevés zsálya, kakukkfű, és koriander,
- 1 evőkanál paradicsompüré.
Az olajban megpároljuk a megtisztított és apróra vágott sárgarépát meg a vöröshagymát. Felöntjük a borral, sóval, borssal, zúzott fokhagymával meg az összevagdalt zöldfűszerekkel ízesítjük. 10 percig fedő alatt, kis lángon pároljuk. Közben megtisztítjuk a gombát, és egészben hagyva az ételhez adjuk. Belekeverjük a paradicsompürét, beledobjuk a babérlevelet, és kb 20 perc alatt puhára pároljuk.
Friss kenyeret kínálunk mellé. Hidegen és melegen is tálalhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése