2010. december 2., csütörtök

Mediterrán csiperkegomba

Hozzávalók:
  • 70 dkg apró csiperkegomba,
  • 2 szál sárgarépa,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 2 dl száraz fehérbor,
  • 3 evőkanál olívaolaj,
  • 2-3 gerezd fokhagyma,
  • só,
  • frissen őrölt bors,
  • 1 babérlevél,
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld,
  • egy kevés zsálya, kakukkfű, és koriander,
  • 1 evőkanál paradicsompüré.
Az olajban megpároljuk a megtisztított és apróra vágott sárgarépát meg a vöröshagymát. Felöntjük a borral, sóval, borssal, zúzott fokhagymával meg az összevagdalt zöldfűszerekkel ízesítjük. 10 percig fedő alatt, kis lángon pároljuk. Közben megtisztítjuk a gombát, és egészben hagyva az ételhez adjuk. Belekeverjük a paradicsompürét, beledobjuk a babérlevelet, és kb 20 perc alatt puhára pároljuk.
Friss kenyeret kínálunk mellé. Hidegen és melegen is tálalhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése