Hozzávalók:
- 20 dkg Trappista sajt,
- 15 dkg füstölt sajt,
- 1 kávéskanál ételízesítő,
- 3 dl tejszín,
- 7 dl tej,
- 3 gerezd fokhagyma,
- 10 füstölt-főtt császárhús,
- 4 dkg vaj,
- 5 dkg liszt,
- só;
- a tálaláshoz friss vágott zellerzöld és pirított zsemlekocka.
A vajjal és a liszttel világos rántást készítünk, melyet az ételízesítővel és a finomra összezúzott fokhagymával ízesítünk. A hideg tejjel felengedjük, simára keverjük, és hozzáadjuk a lereszelt sajtokat. (A füstölt sajtból egy keveset félre teszünk.) Lassú tűzön felfőzzük.
Közben a császárszalonnát kis kockákra vágjuk, és saját zsírján megpirítjuk. A beforralt levest tejszínnel dúsítjuk, és újra felforrósítjuk, de már nem forraljuk. Amennyibe szükséges, sózzuk.
A levest csészékbe merve, vágott zellerzölddel és a félretett sajttal meghintve tálaljuk. Betétként a pirított szalonnát és zsemlekockát adjuk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése