2011. január 26., szerda

Gombás borjúmáj

Hozzávalók 5 személyre:
80 dkg borjúmáj,
30 dkg csiperkegomba,
2 zöldpaprika,
10 dkg paradicsom,
2 fej vöröshagyma,
8 dkg olaj,
pár csepp Worcester,
1 teáskanál erős pirospaprika,
1 evőkanál paradicsompüré,
só,
frissen őrölt bors,
csipetnyi majoránna,
egy kevés marhahúsleves,
1 kis csokor petrezselyem.
A paradicsomot lehéjazzuk, kimagozzuk, és kockára vágjuk. A májat megtisztítjuk, és szeletekre,
majd vékony csíkokra, a gombát meg a hagymát vékony szeletekre vágjuk.
Az olaj kétharmadán a hagyma felét aranysárgára pirítjuk, beleforgatjuk a májat, és vele együtt tovább pirítjuk. Egy kevés Worcesterrel, borssal és majoránnával ízesítjük. Ezután kivesszük az edényből, és melegen tartjuk.
A maradék olajat beleöntjük a serpenyőbe, megpirítjuk benne a megmaradt hagymát valamint a gombát. Sóval, borssal, paradicsompürével és pirospaprikával ízesítve tovább pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a paradicsomot és a szintén kockákra vágott zöldpaprikát. Egy kevés levessel felöntjük, majd visszarakjuk bele a májat, és kis lángon, fedő alatt puhára pároljuk. Szükség esetén még egy kis Worcesterrel és sóval utánízesítjük.
Apróra vágott petrezselyemmel meghintve, hagymás burgonyával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése