2011. január 4., kedd

Tonhal céklamártásban

Hozzávalók:
  • 8 szelet tonhalfilé,
  • 10 dkg cékla,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 5 dkg vaj,
  • só,
  • frissen őrölt bors,
  • fél citrom leve,
  • 1-1 mokkáskanál ecetes torma meg cukor;
  • a körethez 50 dkg cukkini,
  • 5 dkg vaj,
  • frissen őrölt bors,
  • só.
A halszeleteket sóval meg citromlével bedörzsölve legalább 1 órán át állni hagyjuk. Közben a cék-
lát megfőzzük, megtisztítjuk és lereszeljük. A körítéshez héjastól apró kockákra vágjuk a cukkinit. A felolvasztott vajon sóval, borssal ízesítve megpároljuk.
A halszeleteket a vajon mindkét oldalukon megsütjük, majd a zsiradékból kivéve melegen tartjuk. A visszamaradt vajba rakjuk a céklát, cukorral, tormával, és reszelt vöröshagymával ízesítjük. Egy kevés vízzel felengedjük. Néhány percig forraljuk, majd turmixoljuk, és ha szükséges, utánízesítjük. A mártást felforrósítjuk, és egy előmelegített tálra öntjük. A halszeleteket a tetejére fektetjük, a párolt cukkinivel körítjük, és azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése