Hozzávalók:
- 80 dkg csirkeszárny a végek nélkül,
- 2 evőkanál olaj,
- 1 fej vöröshagyma,
- só,
- frissen őrölt bors,
- 1 csokor petrezselyem,
- 1 dl tejföl,
- 3 tojás,
- 1 mokkáskanál pirospaprika.
Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megpirítjuk, beleforgatjuk az ízületnél elvágott szárnyakat. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük a finomra vágott petrezselyemmel. 1-2 percig kevergetve pirítjuk, majd egy kevés vízzel felengedve puhára pároljuk, végül a zsírjára sütjük.
A tejföllel simára keverjük a tojásokat, ráöntjük a csirkére, és rántotta keménységűre sütjük. Pirospaprikával meghintve, azonnal, párolt rizzsel körítve tálaljuk.
Hiába forgatom a szárnyakat a hagyma nem tudja, hogy rá kell menni. De rá is téved 1-2 akeverésnél elmegy. Nem lenne jobb a megpritott husra rátenni a dinsztelt hagymát? Nekem ugy sikerült. Az ötlet jó! -Ubi-
VálaszTörlésKöszönöm a megjegyzést. Szívesen fogadom a javaslatokat, ötleteket.
VálaszTörlésLehet úgy is, hogy a kész húsra rakjuk rá a megpirított hagymát, s aztán öntjük le a tojásos tejföllel, de akkor a husika nem veszi át a hagyma ízét. A beleforgatás ebben az esetben úgy értendő, hogy a forró hagymás zsiradékon megforgatjuk a húsdarabokat. Nem szükséges hogy a hagyma rajt maradjon.