2011. január 4., kedd

Ravioli alaptészta (tojásos)

Hozzávalók:
  • 25 dkg finomliszt,
  • 3 tojás,
  • 1 kiskanál olaj,
  • só.
A tésztához valókat összegyúrjuk, de még könnyebb, ha a háztartási robotgép dagasztófejével dolgozzuk ki. Ha a tészta túl keményre sikerülne, egy kevés langyos vizet öntünk hozzá. Ezután hűvös helyen, egy tiszta ruhával letakarva legalább fél órán át pihentetjük. Ezt követően lisztezett gyúródeszkán vékonyra (1 mm, vagy vékonyabb) nyújtsuk ki.
Ha színezni akarjuk, akkor csak két tojást üssünk bele és kb. 5 dkg zöldségpürével dolgozzuk össze. A parajpürétől zöld, a paradicsomtól piros, a sárgarépa levétől szép sárga lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése