2011. január 3., hétfő

Fehérvári töltött rostélyos

Hozzávalók:
  • 4 nagy szelet rostélyos,
  • 20 dkg darált sertéshús,
  • 10 dkg füstölt szalonna,
  • 20 dkg csiperkegomba,
  • 1-1 zöldpaprika és paradicsom,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • só,
  • őrölt bors,
  • 2 kiskanál pirospaprika,
  • egy kevés húsleves,
  • 1 csokor petrezselyem.
A darált húst sóval, borssal, kiskanálnyi pirospaprikával ízesítjük, fél fej reszelt vöröshagymával összekeverjük. A kiklopfolt, enyhén sózott, borsozott hússzeletekre kenjük. Szorosan felcsavarjuk és összetűzzük.
A kis kockákra vágott szalonnát kiolvasztjuk, a pörcöt kiszedjük, és félretesszük. A zsírján elősütjük a húsroládokat, majd ezt is kiszedjük. A maradék, kockára vágott hagymát megpirítjuk a zsíron, hozzáadjuk a felszeletelt paprikát, paradicsomot és gombát, sóval, pirospaprikával ízesítjük. Egy kevés levessel felengedjük, majd a húsokat belerakva, az egészet puhára pároljuk.
Mikor kész, a roládokat kiszedjük, pár percig pihentetjük, majd felszeleteljük. A lecsós-gombás mártással leöntve, a szalonnapörccel meg a finomra vágott petrezselyemmel meghintve, hagymás tört burgonyával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése