Hozzávalók:
- 4 nagy szelet rostélyos,
- 20 dkg darált sertéshús,
- 10 dkg füstölt szalonna,
- 20 dkg csiperkegomba,
- 1-1 zöldpaprika és paradicsom,
- 1 fej vöröshagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- só,
- őrölt bors,
- 2 kiskanál pirospaprika,
- egy kevés húsleves,
- 1 csokor petrezselyem.
A darált húst sóval, borssal, kiskanálnyi pirospaprikával ízesítjük, fél fej reszelt vöröshagymával összekeverjük. A kiklopfolt, enyhén sózott, borsozott hússzeletekre kenjük. Szorosan felcsavarjuk és összetűzzük.
A kis kockákra vágott szalonnát kiolvasztjuk, a pörcöt kiszedjük, és félretesszük. A zsírján elősütjük a húsroládokat, majd ezt is kiszedjük. A maradék, kockára vágott hagymát megpirítjuk a zsíron, hozzáadjuk a felszeletelt paprikát, paradicsomot és gombát, sóval, pirospaprikával ízesítjük. Egy kevés levessel felengedjük, majd a húsokat belerakva, az egészet puhára pároljuk.
Mikor kész, a roládokat kiszedjük, pár percig pihentetjük, majd felszeleteljük. A lecsós-gombás mártással leöntve, a szalonnapörccel meg a finomra vágott petrezselyemmel meghintve, hagymás tört burgonyával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése