2011. január 3., hétfő

Olasz borjúborda

Hozzávalók:
  • 4 szép szelet borjúkaraj csonttal együtt,
  • 2 közepes fej vöröshagyma,
  • egy kevés marhahúsleves,
  • 4 paradicsom,
  • 1 citrom leve,
  • 1-1 babérlevél és kakukkfűágacska,
  • só,
  • frissen őrölt bors,
  • 3 evőkanál olaj.
A hússzeleteket kiklopfoljuk, a széleit több helyen bevágjuk, majd mindkét oldalán sózzuk, bor-
sozzuk. A paradicsomot lehéjazzuk, félbevágjuk, és kiszedjük a magját. Az előkészített húst forró
olajon mindkét oldalán elősütjük, majd kivesszük, és melegen tartjuk.
A visszamaradt zsiradékban aranysárgára pirítjuk a kockára vágott hagymát, felöntjük egy kevés levessel, felforraljuk, és még forrón, szitán áttörjük. Ezután hozzáadjuk a paradicsomot, citromlével, babérral meg kakukkfűvel ízesítjük, majd beletesszük a hússzeleteket, és fedő alatt, kis lángon készre pároljuk. Mikor kész, a babért kidobjuk belőle.
Egy tálat rizi-bizivel alapozunk, egymást félig fedve rárakjuk a hússzeleteket, és a saját mártásával lelocsolva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése