Hozzávalók:
- 4 szép szelet borjúkaraj csonttal együtt,
- 2 közepes fej vöröshagyma,
- egy kevés marhahúsleves,
- 4 paradicsom,
- 1 citrom leve,
- 1-1 babérlevél és kakukkfűágacska,
- só,
- frissen őrölt bors,
- 3 evőkanál olaj.
A hússzeleteket kiklopfoljuk, a széleit több helyen bevágjuk, majd mindkét oldalán sózzuk, bor-
sozzuk. A paradicsomot lehéjazzuk, félbevágjuk, és kiszedjük a magját. Az előkészített húst forró
olajon mindkét oldalán elősütjük, majd kivesszük, és melegen tartjuk.
A visszamaradt zsiradékban aranysárgára pirítjuk a kockára vágott hagymát, felöntjük egy kevés levessel, felforraljuk, és még forrón, szitán áttörjük. Ezután hozzáadjuk a paradicsomot, citromlével, babérral meg kakukkfűvel ízesítjük, majd beletesszük a hússzeleteket, és fedő alatt, kis lángon készre pároljuk. Mikor kész, a babért kidobjuk belőle.
Egy tálat rizi-bizivel alapozunk, egymást félig fedve rárakjuk a hússzeleteket, és a saját mártásával lelocsolva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése