2011. február 12., szombat

Puliszka

Hozzávalók:
  • 15 dkg kukoricaliszt,
  • 8 dkg vaj,
  • só;
  • a tálaláshoz olvasztott vaj.
A kukoricalisztet átszitáljuk. Kétszer annyi sós vizet forralunk, mint amennyi a kukoricaliszt mennyisége. Amikor a víz felforrt, állandó - gyors - keverés mellett, vékony sugárban beleeresztjük a lisztet. Vigyázzunk, nehogy összecsomósodjon! Kevergetve felforraljuk, majd kis lángon, továbbra is kevergetve, 15 percig főzzük. Ezután a tűzről levesszük, és olvasztott vajba mártott kanállal kiszaggatjuk, majd a maradék vajjal meglocsolva, forrón, azonnal tálaljuk.
Pörköltes húsok mellé adjuk köretként, de pirított hagymával, káposztával, illetve juhtúróval megszórva önálló ételként is kínálhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése