2013. november 14., csütörtök

Sajtos zöldségsaláta, ecetben-olajban

Hozzávalók:

  • 30 dkg kígyóuborka,
  • 30 dkg paradicsom,
  • 20 dkg lilahagyma,
  • 20 dkg zöldpaprika,
  • 1 fejes saláta,
  • 15 dkg reszelt sajt,
  • 0,5 dl 10%-os ecet,
  • 0,5 dl étolaj,
  • kávéskanál só,
  • egy kevés cukor.

A zöldségeket alaposan megmossuk, és lecsepegtetjük. A hagymát megtisztítjuk, és nagyobb darabokra vágjuk. A paprikát kicsumázzuk, félbe vágjuk, és felkockázzuk. A paradicsom csumáját szintén kivágjuk, gerezedekre szeljük, a gerezdeket pedig keresztben félbe vágjuk. A kígyóuborkát hosszában négyfelé vágjuk, majd szintén felszeleteljük. A salátát leveleire szedjük, és laskákra tépkedjük.
Az ecetet alaposan összekeverjük az olajjal, sóval és cukorral ízesítjük, majd beleforgatjuk az előkészített zöldségeket. Felhasználásig hűtőbe rakjuk, de ne tároljuk sokáig, nehogy a saláta hozzávalói megfonnyadjanak.
Közvetlenül tálalás előtt meghintjük reszelt sajttal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése