- 30 dkg kígyóuborka,
- 30 dkg paradicsom,
- 20 dkg lilahagyma,
- 20 dkg zöldpaprika,
- 1 fejes saláta,
- 15 dkg reszelt sajt,
- 0,5 dl 10%-os ecet,
- 0,5 dl étolaj,
- kávéskanál só,
- egy kevés cukor.
A zöldségeket alaposan megmossuk, és lecsepegtetjük. A hagymát megtisztítjuk, és nagyobb darabokra vágjuk. A paprikát kicsumázzuk, félbe vágjuk, és felkockázzuk. A paradicsom csumáját szintén kivágjuk, gerezedekre szeljük, a gerezdeket pedig keresztben félbe vágjuk. A kígyóuborkát hosszában négyfelé vágjuk, majd szintén felszeleteljük. A salátát leveleire szedjük, és laskákra tépkedjük.
Az ecetet alaposan összekeverjük az olajjal, sóval és cukorral ízesítjük, majd beleforgatjuk az előkészített zöldségeket. Felhasználásig hűtőbe rakjuk, de ne tároljuk sokáig, nehogy a saláta hozzávalói megfonnyadjanak.
Közvetlenül tálalás előtt meghintjük reszelt sajttal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése