2013. november 25., hétfő

Tepsis burgonya

Hozzávalók:

  • 1,5 kg burgonya,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 1 fej fokhagyma,
  • 2-3 evőkanál citromlé,
  • 1 dl olaj,
  • só,
  • őrölt bors,
  • oregánó.

A burgonyát megtisztítjuk, és hosszába gerezdekre vágjuk. Sóval, borssal és oregánóval megszórjuk. A szintén cikkekre vágott vöröshagymát meg az összezúzott fokhagymát hozzáadjuk, a citromlével és az olajjal meglocsoljuk. Ez után egy tepsibe terítjük, majd annyi vizet öntünk alá, hogy félig ellepje. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon (180°C) kb. 1 óra alatt puhára pároljuk, zsírjára sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése