- 12 db tisztított törpeharcsa,
- só,
- 1 kisebb fej vöröshagyma,
- 10 dkg gomba,
- 6 evőkanál olaj,
- őrölt bors,
- 1 csokor petrezselyem,
- 30 dkg haltej és halikra vegyesen,
- 3 tojás.
A halak belsejét megsózzuk. A hagymát meg a gombát megtisztítjuk, az előbbit finomra, az utóbbit kockákra vágjuk. Az olaj felén a hagymát megfuttatjuk, a gombát hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk, és finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük. 1-2 percig kevergetve pirítjuk, majd az ikrát és a haltejet is belekeverjük. A tojásokat felverjük, a gombához adjuk, és addig sütjük, míg megkocsonyásodik. 12 részre osztjuk, majd a harcsákba töltjük. Egyenként megolajozott alufóliába csomagoljuk, és közepes hőfokú sütőben (180°C) kb. 30 percig sütjük.
A fóliából kibontva, azonnal tálaljuk. Sült burgonyával, salátával kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése