2013. november 27., szerda

Fóliában sült törpeharcsa

Hozzávalók:

  • 12 db tisztított törpeharcsa,
  • só,
  • 1 kisebb fej vöröshagyma,
  • 10 dkg gomba,
  • 6 evőkanál olaj,
  • őrölt bors,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • 30 dkg haltej és halikra vegyesen,
  • 3 tojás.

A halak belsejét megsózzuk. A hagymát meg a gombát megtisztítjuk, az előbbit finomra, az utóbbit kockákra vágjuk. Az olaj felén a hagymát megfuttatjuk, a gombát hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk, és finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük. 1-2 percig kevergetve pirítjuk, majd az ikrát és a haltejet is belekeverjük. A tojásokat felverjük, a gombához adjuk, és addig sütjük, míg megkocsonyásodik. 12 részre osztjuk, majd a harcsákba töltjük. Egyenként megolajozott alufóliába csomagoljuk, és közepes hőfokú sütőben (180°C) kb. 30 percig sütjük.
A fóliából kibontva, azonnal tálaljuk. Sült burgonyával, salátával kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése