- 2 kg libacomb és mell vegyesen,
- 8 dkg zsír,
- 25 dkg vöröshagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 1 evőkanál pirospaprika,
- 2 zöldpaprika,
- 1 paradicsom,
- só.
Ezt az ételt öregebb liba húsából készítjük, amely már nem alkalmas pecsenyének. A húsdarabokról a zsírt lefejtjük, ezt kisütjük tepertőnek, a keletkezett zsiradékot pedig liba ételek készítéséhez használjuk fel.
A mellet és a combokat a csonttal együtt feldaraboljuk, alaposan megmossuk, lecsepegtetjük. A finomra vágott vöröshagymát a zsírban megpirítjuk, beledobjuk az összezúzott fokhagymát, meghintjük a pirospaprikával, és azonnal felengedjük egy kevés vízzel. Beletesszük a libahúst, sózzuk, és fedő alatt, rövid lében félig puhára pároljuk. (Az elpárolgott levét mindig csak egy kevés vízzel pótoljuk.) Ekkor rakjuk bele a felszeletelt paprikát és paradicsomot. A fedőt visszatéve, teljesen készre főzzük. Tálalhatjuk galuskával, tört burgonyával, esetleg tarhonyával. Savanyúságot is kínáljunk mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése