- 40 dkg kétszer darált borjúhús,
- só,
- őrölt bors,
- 1 tojás,
- 3 evőkanál zsemlemorzsa,
- 5 dl marhahúsleves (kockából is jó),
- 80 dkg spárga,
- diónyi vaj,
- 1 narancs lehámozott héja,
- reszelt szerecsendió,
- csipetnyi cukor,
- 1 nagy csokor petrezselyemzöld,
- 1 evőkanál liszt,
- 1,5 dl tejszín.
A finomra darált húst sóval, borssal ízesítjük, a tojással meg a zsemlemorzsával jól összedolgozzuk. Vizes kézzel kis gombócokat formázunk belőle, és a forrásban lévő levesben kb. 5 percig főzzük.
Közben megtisztítjuk a spárgát és 2,3 centis ferde darabokra vágjuk. A levesben fővő gombócokhoz adjuk - a levét ne szűrjük le! -, a vajat belemorzsoljuk, a narancshéjat beledobjuk, reszelt szerecsendióval, borssal, és csipetnyi cukorral ízesítjük. Sózni csak akkor kell, ha szükséges, mivel a leves amúgy is sós. Fedő alatt addig főzzük, míg a spárga is megpuhul. Ekkor a narancshéjat kidobjuk belőle és a finomra vágott petrezselyemmel meghintjük. A lisztet a tejszínnel simára keverjük, és a ragut behabarjuk, és mártás sűrűségűre forraljuk. Amennyiben kell, sóval, borssal utánízesítjük, majd tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése