2013. november 20., szerda

Salátakrémleves

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej saláta,
  • 20 dkg sóska,
  • 5 dkg vaj,
  • 3 közepes burgonya,
  • só,
  • őrölt bors,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 1 dl tejföl,
  • 1 dl tejszín,
  • néhány szál petrezselyem és metélőhagyma.

A salátát leveleire bontjuk, a levélnyelét kivágjuk, a sóska szárát lecsipkedjük. Utána a leveleket alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, majd laskákra vágjuk és a felforrósított vajon 4-5 percig pároljuk. Ezalatt a burgonyát megtisztítjuk és feldaraboljuk, majd a salátához adjuk. 1,2 liter vízzel felöntjük és felforraljuk. Sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük. Fedő alatt, kis lángon, kb. 25 percig főzzük. A tűzről levéve kicsit hűlni hagyjuk, majd a tejföllel meg a tejszínnel dúsítva turmixoljuk. Leszűrjük, felforrósítjuk, és vágott petrezselyemmel, metélőhagymával megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése