- 80 dkg kicsontozott libahús,
- 20 dkg sertés apróhús,
- 2 dkg pirospaprika,
- 3 g törött bors,
- 5 g őrölt cseresznyepaprika,
- 2 gerezd fokhagyma,
- só,
- sertésbél;
- a sütéshez egy kevés zsiradék.
A liba- és sertéshúst ledaráljuk. Hozzáadjuk a fűszereket, jól összedolgozzuk, majd hurkatöltő, vagy a húsdarálóra szerelhető kolbásztöltő segítségével vékony sertésbélbe töltjük. Az elkészült kolbászt legalább egy éjszakán át hűtőben érleljük, majd egy kevés zsiradékon, a saját zsírjával locsolgatva sütőtepsiben, vagy serpenyőben szép pirosra sütjük. Hagymás tört burgonyával és párolt káposztával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése