2013. november 14., csütörtök

Vitaminsaláta fetával és kapros öntettel

Hozzávalók:

  • 2 fej lollo rosso saláta,
  • 3 db radicchio saláta,
  • 30 dkg feta sajt,
  • 4 db kisebb karalábé,
  • 2 db kígyóuborka,
  • 20 dkg paradicsom,
  • 20 dkg csiperkegomba,
  • 2 csomó vajretek,
  • 2 db citrom,
  • 2 db zöldpaprika,
  • 2 db piros paprika,
  • 4 dl joghurt,
  • 1 kis csokor kapor.

A zöldségeket alaposan megmossuk. A gombát, karalábét és retket megtisztítjuk. A salátákat laskákra tépkedjük. A fetát. Az uborkát, a paradicsomot, a karalábét, a retket, a paprikákat kockákra vágjuk, a gombát cikkekre daraboljuk. A joghurtba belekeverjük a megmosott és finomra vágott kaprot, kevés sót, valamint az egyik citrom kicsavart és átszűrt levét. Az öntetet felhasználásig hűtőben érleljük. A nyersanyagokat óvatosan összekeverjük, majd tálaláskor bevonjuk a joghurtos öntettel. A tetejét citromkarikákkal és friss kapor ágacskákkal díszítjük.
Nagyon finom vacsora saláta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése