- 2 fej lollo rosso saláta,
- 3 db radicchio saláta,
- 30 dkg feta sajt,
- 4 db kisebb karalábé,
- 2 db kígyóuborka,
- 20 dkg paradicsom,
- 20 dkg csiperkegomba,
- 2 csomó vajretek,
- 2 db citrom,
- 2 db zöldpaprika,
- 2 db piros paprika,
- 4 dl joghurt,
- 1 kis csokor kapor.
A zöldségeket alaposan megmossuk. A gombát, karalábét és retket megtisztítjuk. A salátákat laskákra tépkedjük. A fetát. Az uborkát, a paradicsomot, a karalábét, a retket, a paprikákat kockákra vágjuk, a gombát cikkekre daraboljuk. A joghurtba belekeverjük a megmosott és finomra vágott kaprot, kevés sót, valamint az egyik citrom kicsavart és átszűrt levét. Az öntetet felhasználásig hűtőben érleljük. A nyersanyagokat óvatosan összekeverjük, majd tálaláskor bevonjuk a joghurtos öntettel. A tetejét citromkarikákkal és friss kapor ágacskákkal díszítjük.
Nagyon finom vacsora saláta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése