- 1 kg vaddisznócomb,
- 20 dkg csiperkegomba,
- 10 dkg füstölt császárszalonna,
- 10 dkg zöldborsó,
- 2-3 rozmaring ágacska,
- 1 kávéskanál őrölt bors,
- 1 kis csokor petrezselyemzöld,
- csipetnyi kurkuma,
- 5 dkg vaj,
- 1 dl fehérbor,
- só.
A vadhúst megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk. A szalonnát szintén felcsíkozzuk. A vajat felforrósítjuk, beleforgatjuk a szalonnát, üvegesre sütjük, majd hozzáadjuk a húst is. Pár percig kevergetve pirítjuk, majd befűszerezzük. Egy kevés vizet aláöntve fedő alatt majdnem puhára pároljuk. Ha a levét elfőné, egy kevés vízzel pótoljuk. Mikor a hús már majdnem puha, beletesszük a megmosott és felszeletelt gombát, a zöldborsót, felöntjük a fehérborral, és készre pároljuk. Mikor kész, a rozmaringot kidobjuk belőle. Tálalás előtt kivesszük belekeverünk egy csipetnyi kurkumát, meghintjük vágott petrezselyemmel. Párolt zöldségekkel, héjában sütött burgonyával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése