- 8 szelet muflongerinc,
- 10 dkg kenyérszalonna,
- 1 kávéskanál só,
- 1/2 kávéskanál őrölt bors,
- 1/2 kávéskanál kakukkfű,
- csipetnyi őrölt kömény
- csipetnyi oregánó,
- olaj.
A húst kicsontozzuk, és letisztítjuk, nem hagyunk rajt sem hártyát, sem zsiradékot. A tiszta húst a sóval összekevert fűszerekkel bedörzsöljük, majd a vékonyra felszeletelt szalonnával egyenként becsomagoljuk. Az így előkészített húsokat legalább egy napig olajban érleljük. Elkészítéskor egy serpenyőben mindkét oldalukon 3-3 percig sütjük. Zsiradék nem kell alá. Mikor kész, azonnal tálaljuk. Pirított burgonyát, áfonyadzsemet, és párolt zöldséget adunk mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése