2013. november 17., vasárnap

Korzikai muflongerinc

Hozzávalók:

  • 8 szelet muflongerinc,
  • 10 dkg kenyérszalonna,
  • 1 kávéskanál só,
  • 1/2 kávéskanál őrölt bors,
  • 1/2 kávéskanál kakukkfű,
  • csipetnyi őrölt kömény
  • csipetnyi oregánó,
  • olaj.

A húst kicsontozzuk, és letisztítjuk, nem hagyunk rajt sem hártyát, sem zsiradékot. A tiszta húst a sóval összekevert fűszerekkel bedörzsöljük, majd a vékonyra felszeletelt szalonnával egyenként becsomagoljuk. Az így előkészített húsokat legalább egy napig olajban érleljük. Elkészítéskor egy serpenyőben mindkét oldalukon 3-3 percig sütjük. Zsiradék nem kell alá. Mikor kész, azonnal tálaljuk. Pirított burgonyát, áfonyadzsemet, és párolt zöldséget adunk mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése