2013. november 18., hétfő

Gomolyatúrós puliszka

Hozzávalók:

  • 15 dkg kukoricaliszt,
  • 6 dkg vaj,
  • 20 dkg gomolya,túró,
  • 3 dkg zsír,
  • 10 dkg füstölt szalonna,
  • só.

A kukoricalisztet átszitáljuk. Kétszer annyi sós vizet forralunk, mint amennyi a kukoricaliszt mennyisége. Amikor a víz felforrt, állandó - gyors - keverés mellett, vékony sugárban beleeresztjük a lisztet. Vigyázzunk, teljesen sima legyen. Állandóan kevergetve felforraljuk, majd kis lángon, továbbra is kevergetve, 15 percig főzzük. A tűzről levéve olvasztott vajba mártogatott kanállal tűzálló tálba szaggatjuk, majd meglocsoljuk a maradék vajjal. A tetejére szórjuk a gomolyát, majd egyenletesen elosztjuk rajt a kis kockákra vágott, és a zsíron megpirított füstölt szalonnát. Közepesen meleg sütőbe toljuk, átforrósítjuk, és azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése