- 2 borjúszűz (kb. 60 dkg),
- őrölt bors,
- mustár,
- 4 evőkanál olaj,
- 1 mokkáskanál fekete bors,
- 2 mokkáskanál vörös
- 2 mokkáskanál zöld bors,
- 1 csapott evőkanál liszt,
- 2 dl tejszín,
- 1 kiskanál ételízesítő;
- a fólia megkenéséhez olaj.
A húsról a hártyát lefejtjük, bedörzsöljük őrölt borssal, megkenjük mustárral, és olajjal megkent alufóliába csomagoljuk. Hűtőben 2-3 napig érleljük.
A fóliából kibontva, az olajon, nagy lángon körös-körül megpirítjuk. Ez után sütőben, kb. 200 fokon további 15 percig sütjük. Közben 1-1 mokkáskanál fekete, vörös és zöld borsot mozsárban durvára törünk, a többit egészben hagyjuk.
A szűzpecsenyét lecsepegtetve félretesszük, zsírját lábasba szűrjük, majd az összes borsot megfuttatjuk benne. 1 kiskanál mustárral ízesítjük, a liszttel meghintjük. A tejszínnel meg 1,5 dl vízzel felengedjük és kevergetve mártás sűrűségűre főzzük.
Tálaláskor a húst felszeleteljük, előmelegített tányérokra rakjuk, és körülöntjük a mártással. Sült burgonyát kínálunk mellé
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése