- kb. 1 kg konyhakész nyúl,
- só,
- őrölt bors,
- 5 dl édes vörösbor,
- 2 babérlevél,
- 1 ágacska kakukkfű,
- 1 kis csokor petrezselyem,
- 5 dkg vaj,
- 1 evőkanál olaj,
- 3 szál újhagyma,
- 2 sárgarépa,
- 2 csapott evőkanál kristálycukor,
- 1 mokkáskanál ecet,
- 1 kiskanál ételízesítő,
- 1 evőkanál liszt,
- 50 dkg cseresznye.
A nyulat 8 darabba vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és egy tálba rakjuk. A bort ráöntjük, a fűszereket beledobjuk, majd letakarva, hűtőben 2 napig érleljük. Utána a húst papírtörölközőre szedjük, leszárítjuk, majd a vaj és az olaj keverékében körös-körül fehéredésig sütjük. Közben az újhagymát meg a répát megtisztítjuk, és az előbbit a zöldje nélkül karikára, az utóbbit kockára vágjuk. A húshoz adjuk, a boros páclével nyakon öntjük, majd fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Ezután a húsokat az edényből kiszedjük, és a zöldséget is kiszedjük a léből.
A cukrot kicsit karamellizáljuk, az ecettel ízesítjük, majd felöntjük a nyúl párolólevével. Ételízesítővel fűszerezzük, végül egy kevés liszttel megszórva sűrítjük. A húst visszarakjuk bele, és hozzáadjuk a kimagvalt cseresznyét is. További 4-5 percig pároljuk. Pirított kenyérszeletekkel tálaljuk. Adagolásnál ügyeljünk, hogy mindenkinek egyformán jusson vastaghúsú és csontosabb darab is.
Amennyiben nincs friss cseresznye, fagyasztottal illetve befőttel is elkészíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése