- 80 dkg - zöldhüvelyű! - zöldbab,
- 1 közepes fej vöröshagyma,
- 1 gerezd fokhagyma,
- 3 evőkanál olívaolaj,
- 5 db tojás,
- 1 kisebb citrom leve,
- 1 csokor petrezselyem,
- őrölt bors,
- só.
A zöldbabot megtisztítjuk, megmossuk, enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. (A levét felhasználhatjuk más zöldbabos, zöldséges ételhez.) A megtisztított vöröshagymát kis kockákra vágjuk, majd az egészben hagyott fokhagymával együtt az olajba megpirítjuk. Ezután a fokhagymát kidobjuk, a lecsepegtetett zöldbabot a hagymához adjuk, és megforrósítjuk. A felvert tojásokat sózzuk borsozzuk, a citromlével ízesítjük, végül a zöldbabra öntjük. Közepes lángon keverés nélkül sütjük, amíg a tojás megszilárdul. Vágott petrezselyemmel meghintve, azonnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése