2013. november 21., csütörtök

Zöldbabos rántotta

Hozzávalók:

  • 80 dkg - zöldhüvelyű! - zöldbab,
  • 1 közepes fej vöröshagyma,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 3 evőkanál olívaolaj,
  • 5 db tojás,
  • 1 kisebb citrom leve,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • őrölt bors,
  • só.

A zöldbabot megtisztítjuk, megmossuk, enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. (A levét felhasználhatjuk más zöldbabos, zöldséges ételhez.) A megtisztított vöröshagymát kis kockákra vágjuk, majd az egészben hagyott fokhagymával együtt az olajba megpirítjuk. Ezután a fokhagymát kidobjuk, a lecsepegtetett zöldbabot a hagymához adjuk, és megforrósítjuk. A felvert tojásokat sózzuk borsozzuk, a citromlével ízesítjük, végül a zöldbabra öntjük. Közepes lángon keverés nélkül sütjük, amíg a tojás megszilárdul. Vágott petrezselyemmel meghintve, azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése