- 15 dkg sárgabarack befőtt,
- 3 nagy fej vöröshagyma,
- 1 gerezd fokhagyma,
- 5 dkg vaj, só,
- 1 csapott mokkáskanálnyi currypor,
- 1 csapott kiskanál cukor, vagy egy kevés befőttlé
- késhegynyi Cayenne-bors.
A leszűrt befőttet turmixoljuk. A vajon aranysárgára sütjük a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd 1 percnyi pirítás után hozzákeverjük a barackpürét, meg a fűszereket. Egy kevés befőttlevet adunk hozzá, majd felforraljuk. A tűzről levéve hagyjuk kihűlni, majd néhány órára hűtőbe rakjuk. Ezt követően kenjük be vele a húsokat, amiket 8-10 órán keresztül érlelünk, és aztán sütjük meg. Birka és bárányhúsok pácolására használjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése