2013. december 1., vasárnap

Citromos csirkekrémleves

Hozzávalók:

  • 2 csirkemell,
  • 1 csomó vegyes leveszöldség,
  • 1 kis fej vöröshagyma,
  • 1 húsleveskocka,
  • 5 dkg vaj,
  • 1 evőkanál liszt,
  • 1 dl tejszín,
  • 2 tojássárgája,
  • 1 citrom leve,
  • 1 csokor petrezselyemzöld,
  • őrölt bors,
  • só.

A csirkemelleket  megtisztított és hasábokra vágott leveszöldséggel, a vöröshagymával meg a leveskockával együtt 1,5 liter vízben megfőzzük. Mikor a hús megpuhult, lebőrözzük és kicsontozzuk. Az egyik mell húsát vékony metéltre vágjuk, a másikat a zöldségekkel együtt turmixoljuk. A pürét visszarakjuk a lébe, és összeforraljuk. A lisztből a vajjal, világos rántást készítünk, a végén belekeverjük a finomra vágott petrezselyemzöldjét is. Besűrítjük vele a levest, sóval, borssal ízesítve beforraljuk. A tűzről levéve, a levest állandóan keverve, belecsorgatjuk a tejszínnel simára kevert tojássárgákat. Végül beletesszük a metéltre vágott húst, és a citrom szűrt levével pikánssá savanyítva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése