- 2 csirkemell,
- 1 csomó vegyes leveszöldség,
- 1 kis fej vöröshagyma,
- 1 húsleveskocka,
- 5 dkg vaj,
- 1 evőkanál liszt,
- 1 dl tejszín,
- 2 tojássárgája,
- 1 citrom leve,
- 1 csokor petrezselyemzöld,
- őrölt bors,
- só.
A csirkemelleket megtisztított és hasábokra vágott leveszöldséggel, a vöröshagymával meg a leveskockával együtt 1,5 liter vízben megfőzzük. Mikor a hús megpuhult, lebőrözzük és kicsontozzuk. Az egyik mell húsát vékony metéltre vágjuk, a másikat a zöldségekkel együtt turmixoljuk. A pürét visszarakjuk a lébe, és összeforraljuk. A lisztből a vajjal, világos rántást készítünk, a végén belekeverjük a finomra vágott petrezselyemzöldjét is. Besűrítjük vele a levest, sóval, borssal ízesítve beforraljuk. A tűzről levéve, a levest állandóan keverve, belecsorgatjuk a tejszínnel simára kevert tojássárgákat. Végül beletesszük a metéltre vágott húst, és a citrom szűrt levével pikánssá savanyítva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése